top of page

De Kamer van Koophandel en Cultuur van België en Luxemburg in Peru of CCBLP Kamer of Kamer van België en Luxemburg in Peru

 

Het is een non-profitorganisatie geregistreerd in de Peruaanse openbare registers sinds de oprichting in maart 2014. Het heeft een exploitatielicentie en andere wettelijk verplichte elementen in Peru.

 

Het is naar behoren aangegeven in de repertoires van instellingen en organisaties zoals:

  • De federatie van de Belgische kamers De Kamer van Koophandel van Luxemburg

  • De permanente delegatie van de Europese Unie in Peru

  • De Ambassade van België in Peru Hij is lid van de EuroCámaras of Kamer van de Europese Kamers officieel geregistreerd in Peru.

 

Het heeft samenwerkingsovereenkomsten en protocollen met:

  • De Belgo-Peru-kamer of de Belgo-Peru-kamer in België

  • De Kamer van Koophandel en Toerisme van Peru in Luxemburg

 

In overeenstemming met de peruaanse Wet 30424 en D.L 1352, CCBLP Kamer van Koophandel en Cultuur van België en Luxemburg in Peru ® SRL. bestrijding van corruptie, omkoping, witwassen van geld, terrorisme tegen illegale mijnen, of pedofilie en illegale discriminatie en nodigt haar werknemers, managers, tussenpersonen, leveranciers, klanten, enz. uit. om hetzelfde te doen, door een veto uit te spreken over elke illegale of immorele handeling in de tabel met daaraan gekoppelde activiteiten, zelfs om het item (of de artikelen) te verkrijgen die u mogelijk ten goede komen en wij vragen u om te melden of er enige twijfel over bestaat.

 

We passen de Europese verordening inzake de bescherming van mensengegevens of RGPG toe. Reden waarom, behalve wat verplicht is om de diensten voor hen of andere onmisbare diensten te kunnen uitvoeren, we geen van hen bekendmaken en onze tussenpersonen zijn ook niet gemachtigd om dit te doen. De informatie over "transparantie" en legitieme informatie die op onze webpagina's te vinden is, kan worden geraadpleegd, maar ze zijn eigendom van de Kamer en kunnen in de loop van de tijd worden gewijzigd. Tevens wordt hierbij meegedeeld dat de openbaarmaking, kopie, verspreiding of enige commerciële activiteit of andere uit de inhoud van dit bericht is ten strengste verboden.

 

Alle foto's, grafische afbeeldingen en video's op deze webpagina's zijn beschermd en / of onderworpen aan intellectuele eigendomsrechten. In geval van twijfel over een onderwerp in verband met het heden, kunt u vragen om contact op te nemen met de leidinggevende en / of onze juridische afdeling.

Wie zijn we ?

 

Ons team 

 
Erevoorzitter

In het algemeen is het de Belgische ambassadeur in Lima die de titel draagt van Erevoorzitter van Kamer van Koophandel en Cultuur van België en Luxemburg in Peru. De Ambassadeur van Zijne Majesteit de Koning der Belgen, die de titel van erevoorzitter van de Cámara de Comercio y Cultura de Bélgica y Luxemburgo en el Perú werd aangeboden. Hij is tevens verantwoordelijk voor de diplomatieke vertegenwoordiging van Economische Zaken van Luxemburg in het land. Hij is de oprichter van de Belgische ‘Business Club’ in Peru.

Mhr. Alexandre Massart
Vicevoorzitter
 

Alexandre MASSART, Belg, geboren in Luik in 1977, Franstalig, meertalig, getrouwd met een Peruaanse.

Zakenman, ondernemer en consultant voor gans Latijns-Amerika.

Professor in godsdienstwetenschappen, vervolgens verantwoordelijke HR en consultant voor Interforest en tenslotte commercieel manager voor London Consulting.

Woont reeds menige jaren in Peru en heeft een gebalanceerde kennis van zowel de Belgisch als de Peruaanse manier van zakendoen.

 

 

Mhr. Koen Tanghe
Algemeen Directeur
Mhr. Guy O. Vanackeren
Voorzitter-oprichter

Lic. Guy O. VANACKEREN, Belg, geboren in Brussel in 1956, Franstalig, meertalig, getrouwd met een Belgische.  

Officier in de Orde van de Kroon door Zijne Majesteit Koning Albert II in juli 2012.

Richtte zijn eerste bedrijf in Peru op in 1989, datum waarop hij zich in het land vestigde, voorheen verbleef hij sinds 1983 ongeveer 6 maanden per jaar in het land.

Reisagent en eerste Belgisch contactpersoon in Peru. Officieel erkende toeristische gids dankzij zijn uitgebreide kennis van het land en de pre-Columbiaanse culturen.

Auteur van boeken zoals "Le Pérou Empire du Soleil ...et de la Lune", "Les Belges du Pérou par eux-mêmes et G.V", Géo-touristische kaarten over het land, enz..

 

Van 1999 tot 2009 uitbater van het restaurant Inkanato, met de initiatie van de Novoinka®-keuken.

Project ontwerper van Inka Llacta®, een Archeosite en historisch themapark over Peru, een project op basis van het lokale materiaal en immaterieel erfgoed.

 

Oprichter van de vereniging voor Belgen in Peru : de ‘Belgo-Club’

Oorspronkelijk informaticus maar veranderde van koers richting toerisme, verenigingen en cultuur, leidde de NGO CEIPAL gedurende een tiental jaar. Geïnteresseerd in lokaal onderwijsbeleid en educatieve overeenkomsten met Peruaanse en andere universiteiten, stortte zich terug in de studie om cum laude zijn licentiaat te behalen in Onderwijs met vermelding toerisme en cultuur in 2014 aan de faculteit ‘Facultad de Teologia Pontificia y Civil de Lima’.

Mvr. Martine Lebacq
Comercieel Directeur
 

Martine Lebacq, Belgisch, Frans, Spaans spreken, heeft gewerkt negen jaar bij de Frans - Peruviaanse Kamer. Nu is de nieuwe comercieel directeur van de Kamer vankoophandel and Cultuur, van België and Luxemburg in Peru.

Koen TANGHE, Belg, geboren in Oostende in 1967, Nederlandstalig, meertalig, getrouwd met een Peruaanse.

Studies graduaat verzekeringen te Gent, vervolgens eigenaar van twee horecazaken te Brugge om daarna een carrière te starten in de transport bij ECS European Containers en Flanders Road Services in Zeebrugge als warehouse verantwoordelijke.

Zelfstandig ondernemer die sinds enkele jaren in Peru woont. 

Regionale afgevaardigden van de  CCBLP

 

                                         

 

                           Dhr. Mozes MARTENS

                                              voor de regio ICA, Nederlandstalig,                                                       meertalig, getrouwd met een Peruaanse.

 

Dhr. Christian Nonis

voor de regio Puno

Dhr. Christian SCHEPPERS

voor de IQUITOS

INTERNATIONAAL

Europese afgevaardigden van de  CCBLP

Dhr. Jean-Christophe Vanderhaegen

 

Hij is ook Algemeen directeur van de Confederatiebouw in Brussel.

Dhr. J-P L

bottom of page